latinica  ћирилица
27/02/2020 |  22:04 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Митрополит Онуфрије у Подгорици: Љепши сте и благороднији него што сам замишљао (ФОТО/ВИДЕО)

Вечерашњу молитвену литију улицама Подгорице је, заједно са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, предводио митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, који је рекао да човјек може бити лијеп само када живи са Богом.
Митрополит Онуфрије (фото: Спутник / Небојша Поповић) -
Митрополит Онуфрије (фото: Спутник / Небојша Поповић)

- Ко је са Христом, њега не може никакво зло да надвлада - поручио је митрополит Онуфрије након литије.

Митрополит кијевски је рекао да је, када је добио позив од митрополита Амфилохија да дође у Црну Гору, о народу Црне Горе имао слику која се формирала док је учио богословију када је запамтио да је храбар и силан.

- Али, када сам дошао овдје и видио велики број људи схватио сам да сте љепши и благороднији него што сам замишљао - истакао је митрополит Онуфрије.

Митрополит кијевски је пожелио да Божија благодат чува вјернике, њихове породице и њихову земљу.

Митрополит Амфилохије рекао је да је митрополит из Украјине донио благослов Светог Владимира, духовног оца свих словенских народа, који је 988. крстио руски народ у Дњепру.

Митрополит Амфилохије је рекао да је најљепши народ у Црној Гори који у миру, љубави и слози обнавља душу Црне Горе.

- Оно што израсте на страдању и распећу је вјечно и непролазно - истакао је митрополит Амфилохије.

Он је додао да се стиче утисак да из "званичних телевизија" још нису дошли да сниме литију која утемељује будућност Црне Горе.

Свештеник Никола Пејовић рекао је да није случајно што је литију предводио митрополит кијевски Онуфрије, јер "најбројније литије буду у Кијеву, гдје се окупи 300.000 људи".

Литије у Црној Гори се организују сваког четвртка и недјеље као знак протеста због усвајања Закона о слободи вјероисповијести, који предвиђа одузимање имовине Српске православне цркве у тој земљи.