latinica  ћирилица
27/02/2020 |  14:15 | Аутор: СРНА

Гранична полиција БиХ: Ухапшено шест особа

Припадници Јединице граничне полиције Градишка данас су лишили слободе двије особе приликом уласка у БиХ због кривичног дјела тешка крађа.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

На прелазу Градишка лишен је слободе држављанин БиХ чији су иницијали С.Б. којег због потражује Основни суд у Градишци, док је на прелазу Градина лишен слободе држављанин Хрватске чији су иницијали М.Л. јер га потражује Основни суд у Приједору.

Они су предати службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Јуче су на аеродрому Сарајево, на лету из Беча, службеници Граничне полиције БиХ ухапсили лице чији су иницијали Е.Ч. након што је установљено да га потражује Општински суд у Цазину због пет кривичних дјела и то разбојништва и четири тешке крађе.

Држављанин БиХ предат је службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

При изласку из БиХ, на прелазу Орашје, слободе је лишено лице А.Т. јер је утврђено да овог држављанина БиХ и Хрватске потражује Основни суд у Модричи ради издржавања казне затвора.

Он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Добој.

Након што је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Тузли због кривичног дјела превара у привредном пословању, ухапшено је и лице Ф.Г.

Овај држављанин БиХ контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Рача и предат службеницима Одјељења судске полиције судова у Тузланском кантону.

На аеродрому Тузла лишена је слободе А.Х. јер је установљено да је за њом Федерална управа полиције расписала потрагу због кривичног дјела крађа.

Држављанка БиХ на тузлански аеродром стигла је летом из Берлина, а предата је службеницима Федералне управе полиције.