latinica  ћирилица
27/02/2020 |  10:28 ⇒ 12:26 | Аутор: Jutarnji list

Први заражени у Хрватској: Неугодно ми је што сам донио вирус корона

Близанци, који су први заражени вирусом корона у Хрватској, рекли су да су смјештени у истој соби у изолацији.
Клиника др Фран Михаљевић, Загреб (фото: net.hr) -
Клиника др Фран Михаљевић, Загреб (фото: net.hr)

Соба у којој бораве закључана је и готово нико не улази. Сами мјере температуру, ниво кисеоника у крви и откуцаје, а осим тога, видеонадзором је покривена 24 часа. С љекарима разговарају преко интерфона или мобилним телефоном.

Што се самог здравственог стања тиче, осим температуре која није прелазила 38 степени Целзијуса, немају друге симптоме и добро се осјећају.

- Особље које је у заштитним одијелима откључа собу, остави храну и удаљи се. Они узимају храну, опет их закључају - рекли су и додали да је прибор од пластике и баца се у посебне канте за смеће.

Третманом у болници су презадовољни, пише Јутарњи лист. Кажу да виде да су предузете све мјере заштите те да сви тамо раде с максималном љубави и пажњом. Осим надлежних љекара, контактира их и директорица, због чега захваљују свима у болници, али и пријатељима и колегама на порукама подршке.

- Осјећам нелагоду због тога што сам донио коронавирус у Хрватску. Вјерујте ми, да сам знао, не бих отишао на пут. Одговорно тврдим да у вријеме мог боравка у сјеверној Италији није био забиљежен нити један случај коронавируса. Паника се проширила у петак навече, кад сам се већ вратио у Хрватску - закључио је први обољели од вируса корона у Хрватској.