latinica  ћирилица
24/02/2020 |  17:31 | Аутор: Б92

Ђоковићева доминација у Дубаију

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић резултатом 2-0 (6:1, 6:2) успио је да побиједи Малека Џазирија у првом колу АТП турнира у Дубаију.

Лако је Ђоковић добио први сет, иако на самом старту истог није дјеловало да ће тако бити.

Прва два гема су трајала чак 12 минута, гледали смо исцрпљујуће размјене Ђоковића и Џазирија, али је Новак успио да оне важне поене припише себи и да послије одбрањеног сервиса направи и брејк.

Џазири је тај притисак осјетио на својој кожи и његова игра се у потпуности распала у наредних неколико гемова, па је Ђоковић за трен ока стигао до предности од 5:0.

Успијева тада Џазири да смањи на 5:1, али је Новак потом трећим асом на мечу стигао до освајања првог сета и то послије 31 минута игре.

Други сет је изгледао јако добро по Џазирија који је успио да поведе са 1:0, Ђоковић се мало мучио, али изједначио да би потом Џазири успио по други пут да поведе, али је то било све што смо видјели од њега.

Ђоковић је потом освојио сваки гем до краја и асом освојио посљедњи поен који му је донио побједу од 2-0 над Малеком Џазиријем, па се први рекет свијета без већих проблема пласирао у друго коло АТП турнира у Дубаију.

Он ће већ у сриједу играти сусрет другог кола, када ће се састати са Филипом Колшрајбером.