latinica  ћирилица
21/02/2020 |  16:38 ⇒ 16:39 | Аутор: argumenti.rs

Куда иде СДС?

Прича о пријетњи Ђукановића Додику, у дану када Додик на најдиректнији начин, дакле не путем непродуктивних декларација, поручује предсједнику Црне Горе да није добродошао у БиХ, говори да је СДС, осим чланства, политике, националне и личне одговорности, изгубио и сваки смисао, пише у тексту "Куда иде СДС", који је објавио портал Аргументи.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Текст преносимо у цијелости:

Јавност у Републици Српској га је знала по гафовима, који су, истине ради, више говорили о његовом необразовању. Но, то му није сметало да постане лидер некада најјаче опозиционе партије у Републици Српској.

Без икаквих личних резултата и заслуга, што би се рекло – ничим изазван, Говедарица је од стране свог политичког ментора, првог пробосанца СДС-а Младена Босића, једноставно само одређен за насљедника на челу странке. Претешко би било рећи да је Вукота Говедарица одговоран за суноврат некада најјаче српске странке у Републици Српској, али да му је кумовао, у то нема сумње.

Потучен до ногу на предсједничким изборима, Говедарица је дозволио себи да га на бањалучком тргу за "предсједника" инаугурише Давор Драгичевић, чиме је своју политичку каријеру из сфере трагике премјестио у сферу комике. Вукота Говедарица је пропустио прилику да у политичкој историји Српске остане упамћен као кандидат који је изгубио од јачег и бољег. Изабрао је да у историју оде као кандидат који је више од 30.000 гласова разлике оспоравао до тренутка док му на улици нису рекли: Добро, ти си предсједник.

Млађани Гачанин је у политичку сцену Српске унио и неке новине, па је на странчке скупове почео долазити са обезбјеђењем из Србије, које је требало да га чува од чланова странке којој је био предсједник. А онда је, када се помислило да је Говедарица дао све шта је могао, пројавио нову вјештину. Почео је да препричава састанке на којима није био, али не као посматрач, већ као актер. И онда је нестао са политичке сцене, потиснут новим таласом “звијезда“ партије у којој је био шеф.

Вукота Говедарица се након одређеног медијског тиховања опет јавио, одлакле би друго до с БН ТВ, да јавности исприча разговор који није слушао, али му зна све детаље. Говедарица зна да је Ђукановић звао Додика да му запријети забраном уласка у Црну Гору, само не зна да ли је то Мило учинио прије или послије Додиковог вета у Предсједништву на његов долазак у БиХ. Зна Вукота за “још тридесетак позива“, које није чуо, али зна да су се десили, јер Додик, иначе, телефоном зове све своје посланике да им каже како ће гласати.

Наступ Вукоте Говедарице и пошалице које је наког својеврсног медијског егзила изговорио нису открили ништа ново о Вукоти. Прича о пријетњи Ђукановића Додику, у дану када Додик на најдиректнији начин, дакле не путем непродуктивних декларација, поручује предсједнику Црне Горе да није добродошао у БиХ, говори да је СДС, осим чланства, политике, националне и личне одговорности, изгубио и сваки смисао.