latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:59 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Нешић: Радовић напуштањем странке показао да не може да се носи са ситуацијом

Вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је Милан Радовић одлуком да напусти ДНС показао да није у стању да се носи са тренутном ситуацијом на политичкој сцени Републике Српске, али и обавезама у странци.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Радовић је био цијењен и поштован као високопозиционирани функционер ДНС-а, али упркос томе се није снашао нити смогао храбрости да преузме терет одговорности за будућност Републике Српске - навео је Нешић.

Он је истакао да се Радовић, који је и народни посланик, у понедјељак, 17. фебруара није појавио на посебној сједници Народне скупштине Српске на којој је расправљано, али и одлучивано о даљим корацима након штетних одлука за Српску које је донио Уставни суд БиХ, саопштено је из ДНС-а.

- Да ли је на овај начин показао страх за свој статус и могуће санкције код ЕУ или је ријеч о нечем другом попут недостатка патриотизма, у овом тренутку је најмање важно - наводи се у саопштењу.

В.д. замјеника предсједника ДНС-а Милан Радовић написао је у тексту оставке да из личних и моралних разлога подноси неопозиву оставку на све функције у ДНС-у, додајући да истовремено иступа из чланства ДНС-а, те да ће у Народној скупштини Српске дјеловати као независни посланик, пренијели су медији.

Повезане вијести:

Милан Радовић напустио ДНС