latinica  ћирилица
19/02/2020 |  11:09 ⇒ 11:47 | Аутор: sputniknews.com

Кремљ одговара Ердогану: И ми смо незадовољни

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одговорио је турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану, који је изразио незадовољство преговорима са Русијом и рекао да је његова земља спремна за нову акцију у Сирији, рекавши и да је Русија такође незадовољна нападима терориста на сиријске снаге и руске војне објекте у Идлибу.
Дмитриј Песков - Фото: Beta/AP
Дмитриј ПесковФото: Beta/AP

Како је истакао, Русија је била задовољна договором који је постигнут прије нешто више од годину дана у Сочију, међутим то задовољство је нестало након што су терористичке групације покренуле нападе на сиријске снаге и руске војне објекте.

- То задовољство било је обострано, међутим наше задовољство је нестало након што су у Идлибу терористичке групације покренуле нападе - нагласио је он.

Портпарол Кремља је оцијенио и да је војна операција Турске у Идлибу најгори могући сценарио развоја ситуације.

- Ако је ријеч о операцији против терористчиких групација у Идлибу, то би било у складу са договрима из Сочија, будући да оне тренутно имају поприлично јако наоружање. Међутим, ако је ријеч о операцији против легитимних власти, то би био најгори могући сценарио - упозорио је Песков.

Песков је такође рекао да Русија намјерава да настави са коришћењем контаката са Турском како би се избјегла ескалација тензија у Идлибу.

Подсјетимо, предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да Турска није задовољна преговорима с Русијом о сиријском Идлибу, те да је спремна да почне војну операцију у тој области.