X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
19/02/2020 |  10:26 ⇒ 10:37 | Извор: СРНА

Жене ловци крећу у хајку на вука

Окупљањем учесника и свечаном вечером на планини Борја код Котор Вароша у петак, 21. фебруара, почеће Седми међународни лов за жене који ће окупити учеснице из иностранства и Републике Српске.
Бојана Малић-Лекић, ловац (Фото;lovcirs.com) -
Бојана Малић-Лекић, ловац (Фото;lovcirs.com)

Предсједник Ловачког удружења "Јеловка" из Масловара Слободан Жупљанин рекао је Срни да је дамски лов јединствен свјетски пројекат који окупља жене ловце сваке године у которварошким ловиштима.

- Не постоји случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са прекрасним предјелима, с дивљачи коју имамо и разноликошћу терена - поручио је Жупљанин и додао да ће хајка на вука бити одржана у Крушеву Брду.

Порема његовим ријечима, овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма на подручју општине.

- У госте нам долазе ловци из европских земаља, окружења и бројних градова Републике Српске - истакао је Жупљанин.

У суботу, 22. фебруара, у јутарњим часовима, након пријаве и евиденције учесника лова, услиједиће увођење жена у ловиште, а након тога и акција лова.

Свечана вечера биће одржана у хотелу "Хајдучке воде", а организатори ове међународне манифестације су Ловачки савез Републике Српске и три ловачка удружења са подручја општине, "Узломац", "Јеловка" из Масловара и "Борчићи" из Шипрага.