latinica  ћирилица
19/02/2020 |  07:14 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

НСРС о Приједлогу закона о Граду Источно Сарајево (РТРС плус, 10.00)

Народна скупштина Републике Српске наставља засједање расправом о Приједлогу закона о Граду Источно Сарајево, по хитном поступку.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

У новом Закону о Граду Источно Сарајево, који се на приједлог Клуба посланика СНСД-а доноси по хитном поступку, предвиђено је да градоначелника тог града директно или непосредно на изборима бирају грађани на период од четири године у складу са изборним прописима.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о измјени Изборног закона Републике Српске, по хитном поступку, на приједлог Клуба посланика СНСД-а, као и Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута и гасовода дионице Вукосавље - Брчко и Брчко - Рача, по хитном поступку.

Претходно, Народна скупштина размотрила је Приједлог Декларације о положају српског народа у Црној Гори - приједлог народног посланика Небојше Вукановића.

Вукановић је предложио декларацију којом Народна скупштина Републике Српске изражава дубоку забринутост због положаја Срба у Црној Гори и учесталих примјера кршења њихових основних људских и грађанских права.

Пренос засједања на РТРС плус и нашем порталу.