latinica  ћирилица
15/02/2020 |  22:57 ⇒ 23:07 | Аутор: Б92

Партизан надиграо ФМП и заказао финале са Звездом! (ФОТО)

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП са 85:77 у другом полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.
Партизан - ФМП-а -
Партизан - ФМП-а

Изабраници Андрее Тринкијерија утакмицу су преломили у трећој и почетком четврте четвртине када су први пут успјели да дође до двоцифрене предности.

Партизан ће у великом финалу играти против Црвене звезде која је послије драме побиједила Мега Бемакс.

Финале је на програму у недјељу од 21.00.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Рашон Томас са 13 поена, а пратили су га Јарамаз и Волден са 11, односно Загорац, Бирчевић и Пејџ са десет поена.

ФМП је предводио Кузмић са 13 поена, Човић је убацио 12, док је Рит меч завршио са 10.

Екипе су у меч ушле расположене и од старта смо гледали добру кошарку. Партизан је успио да серијом дође до +8 (18:10), међутим није наставио у истом ритму.

ФМП је успио да се врати и да на кратку паузу оде са само два поена заостатка. Највеће заслуге за то иду Стефану Поту који је на истеку четвртине погодио шут са пола терена (24:22).

Тим из Железника боље је ушао у другу четвртину. Црно-бијели су се мучили у нападу и изабраници Владимира Јовановића су то и искоритили.

Филип Човић се разиграо и под његовим вођством ФМП је успеио да дође до максималних +5 (36:41). Млада екипа успјела је да задржи предност и да на полувријеме оде са резултатом, 40:45.

Партизан није изгледао добро, поготово у другој четвртини у којој су постигли 16 поена, а примили 23. У поређењу, црно-бијели су имали свега осам асистенција у првих 20 минута, док је ФМП имао 14.