latinica  ћирилица
15/02/2020 |  13:14 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Бијељина: Коалициони споразум СНСД-а и Демоса уочи локалних избора

Градски одбори СНСД и ДЕМОС-а у Бијељини потписали су данас коалициони споразум на локалном нивоу који укључује и подршку заједничком кандидату за градоначелника на изборима у октобру.
Представници ГО СНСД и Демоса у Бијељини - Фото: СРНА
Представници ГО СНСД и Демоса у БијељиниФото: СРНА

- Основни политички интерес нам је да дођемо до свог кандидата за градоначелника Бијељине са којим ћемо побиједити на предстојећим локалним изборима - рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић.

Он је додао да има разговора и са другим политичким субјектима и да ће их бити, те оцијенио да забрана СДС-а донесена јуче на сједници Предсједништва ове странке неће утицати на разговоре на локалном нивоу.

- Мирко Шаровић нема ауторитет као предсједник СДС-а и не може утицати тим процесима на локалном нивоу - оцијенио је Ћорић.

Према његовим ријечима, забрана СДС-а неће спријечити наставак разговора СНСД у Бијељини и са представницима ове странке, као и других политичких партија.

Ћорић је истакао да СНСД има коректну сарадњу са ДЕМОС-ом која се одвија кроз републички ниво власти и да на локалном нивоу никада није било неспоразума о усаглашеном политичком дјеловању.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бијељини Милан Дакић оцијенио је да је њихов коалициони споразум природан јер је ДЕМОС и на републичком нивоу у коалицији са СНСД.

- Мислимо да тако треба да буде и на локалном нивоу - рекао је он.

Дакић је додао да је ова странка у Бијељини наслиједила коалиције на локалном нивоу и да су тренутно дио власти у граду.

- То ништа не мора да значи, живот и политика иду даље и ми као политичка партија треба да будемо свјесни најбољег интереса грађана Бијељине - оцијенио је Дакић.

Он је рекао да ДЕМОС у Бијељини неће имати свог кандидата за градоначелника на предстојећим изборима и да ће подржати коалицију коју окупља СНСД.

Споразум је потписан у сједишту Градског одбора СНСД-а и ово је други споразум о заједничком дјеловању на локалним изборима, јер је недавно бијељински СНСД склопио коалициони споразум и са СП-ом.