latinica  ћирилица
15/02/2020 |  12:34 | Аутор: Б92

Ко мијења Манчестер сити у Лиги шампиона?

Информација да је УЕФА избацила Манчестер сити из Лиге шампиона (и Лиге Европе) уздрмала је Острво и читав континент, али и донела велико питање.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

Ко ће попунити мјесто у елитном такмичењу уместо "грађана" наредне сезоне?

Већ сада је јасно да ће тим актуелног првака Енглеске бити међу четири најбоља тима Премијер лиге, пошто је на удобном другом мјесту, и зато морају да се погледају правила.

Према пропису Лиге шампиона - 4.08, Сити ће да замијени клуб испод мјеста које води из енглеске лиге, што значи петопласирани.

На тој позицији у овом тренутку је највеће изненађење сезоне Шефилд јунајтед, али је конкуренција прејака и тек ће сада да се захухта борба.

За петама су му Тотенхем са два бода мање, Вулвси и Евертон са три, Манчестер јунајтед са четири, што гарантује да ћемо гледати занимљиву трку, ако већ није за титулу (Ливерпул већ сада слави).

Чак и да Сити освоји ове сезоне Лигу шампиона неће изборити ЛШ, осим у случају да Спортски арбитражни суд у Лозани (ЦАС) уважи жалбу...

Педантни Енглези израчунали су да ће Сити изостанком на међународној сцени да изгуби око 200 милиона евра, поред тога што као казну мора да плати додатних 30 милиона.

Када се дода и да је клуб са Етихада првобитно платио 60 милиона због кршења Финансијског фер-плеја, долазимо до огромне цифре.

Превише чак и за богате шеике из Емирата и власнике Манчестер ситија.