latinica  ћирилица
14/02/2020 |  13:41 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Социјалисти у НСРС не одустају од смјене Ђокића

Независни клуб посланика Социјалистичке партије још једном је позвао министра рударства и енергетике Петра Ђокића да поднесе оставку и ријеши своје проблеме са законом и бројним аферама.
Независни клуб посланика СП - Фото: РТРС
Независни клуб посланика СПФото: РТРС

Након сједнице клуба која је јуче одржана у НСРС, социјалисти су, одговарајући на питања новинара о стању у СП поручили да чврсто остају при захтјевима за смјену Ђокића и у Влади Републике Српске али и у Социјалистичкој партији. 

- Упутили смо захтјев за смјену премијеру Вишковићу и очекујемо одговор и одлуку која ће бити у најбољем интересу Републике Српске. Са друге стране такође очекујемо да Ђокић сам поднесе оставку, што би одавно урадио било који министар у његовој ситуацији. То је неминован корак који од њега очекују апсолутно сви, а поготово људи којима је окружен. Добио је прилика много више него што заслужује, а он те прилике користи да плаћа гостовања у медијима и да износи неистине у које више ни сам не вјерује. Социјалисте не треба да буде срамота овог што Ђокић ради, јер Ђокић није Социјалистичка партија. Свим друговима поручујемо да издрже још мало и да не схватају озбиљно ни пријетње ни притиске човјека који представља прошлост партије. Социјалисти у Републици Српској представљају снагу којој појединац попут Ђокића не може ништа, ма колико се трудио да повуче читаву партију са собом на дно. Поражавајуће је да нико од 57 чланова партије који су потписали оснивачки акт и основали СП данас није члан Социјалистичке партије. То довољно говори о стању у СП и то је нешто што намјеравамо да мијењамо, да покушамо поправити дио штете коју је Ђокић нанио социјалистима – истакли су у клубу.