latinica  ћирилица
14/02/2020 |  10:56 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Немјерљива улога и значај који су борци дали за Српску

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, упутила је данас честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и у своје име, свим борцима Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка. За све нас Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске је дан када се са највећим поштовањем и уважавањем сјећамо оних који су најзаслужнији за слободу коју данас уживамо - истакла је Цвијановићева.

Навела је да су улога и значај који су борци дали у стварању и очувању Републике Српске су немјерљиви.

- Обавезују нас да чувамо и јачамо Републику Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку. Трајно опредјељење институција Републике Српске остаје да, у сарадњи са свим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, наставе да раде на побољшању њиховог положаја у друштву - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.