latinica  ћирилица
13/02/2020 |  19:48 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Оцу три погинула борца ВРС уручени кључеви стана

Маринку Бјелици, оцу погинулих Радмиле, Драгана и Јанка, додијељени су кључеви стана у Источном Новом Сарајеву, поклон српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. Маринко, инвалид прве категорије не скрива захвалност, јер стан у који ће се ускоро уселити надомак је болнице, па у честе посјете љекарима неће морати долазити из 30 километара удаљеног Трнова.

Пажњу институција Српске и српског члана Предсједништва БиХ, каже Маринко, није осјетио једино данас, када му је поклоњен стан. Истиче, помоћ никада није морао тражили, јер су сви нивои власти од општине, до српског члана Предсједништва, препознавали његове потребе.

- Не обилази само мене него и друге породице комплетне Републике Српске. Он сваку породицу зна гдје је и обиђе их кад год има времена - рекао је Бјелица.

Породица Бјелица дуго је чекала, хвала им на стрпљењу, каже српски члан Предсједништва БиХ, наглашавајући да стан који је поклоњен није одраз његовог личног, већ односа свих институција Српске према породицама погинулих.

Фото: СРНА

- Жао зашто нисмо раније, сада смо стигли и могли и то смо урадили. Драго ми је што видим радост у животној трагедији. Желим да проживе што боље, а ми ћемо долазити да видимо да ли још нешто треба - рекао је Додик.

Бригу о Маринку од данас преузимају два начелника општина Трново и Источно Ново Сарајево, који ће се побринути да за десет дана стан буде опремљен и намјештен …

- Тешко ми је причати о овој породици јер сам судионик њиховог страдања и све вријеме сам био на простору Трнова. Маринко Бјелица је изгубио два сина и кћерку, он сам је ратни-војни инвалид, али има и сина који је тешко инвалидно лице - рекао је Гаговић.

Ћосић је навео да је ово веома специфична ситуација.

- Ријеч је о ратном-војном инвалиду из Трнова који је изгубио троје дјеце и данас је у Источном Ново Сарајеву добио стан од српског члана Предсједништва. Општина Трново је у домену својих надлежности и могућности помагала, али круна свега је помоћ коју је пружио Додик. Ово што је урадио Милорад Додик превазилази очекивања свих нас - рекао је Ћосић.

Бјелице су друга породица којој је у Источном Сарајеву Додик из средстава свог кабинета купио стан. Самохраној мајци троје дјеце и сестри звјерски убијеног дванаестогодишњег Слободана Стојановића, Додик, тада предсједник Републике Српске, стан је купио у августу 2018.