latinica  ћирилица
12/02/2020 |  20:07 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Вршњачко насиље узнемирило Пале

Прошлоседмично вршњачко насиље испред Основне школе "Србија" у Палама, данас је узнемирило јавност у Источном Сарајеву.

Група вршњака, у петак је у школском дворишту насрнула на 11-тогодишњег дјечака, који је тек данас прегледан у паљанском дому здравља, и у болници "Србија". Задобио је нагњечење грудног коша! Шта се дешавало истражује полиција, која је о догађају обавијештена из медија.

- Све се дешавало пред почетак друге смјене, на игралишту испред школе. Дјечак је грудвом погодио друга. Још снијега бацио је на другог. Договорили су се да му врате. Њих осморо га је стигло, један га је оборио на земљу, други га ваљали по снијегу и затрпавали, али не знам да ли су га притом ударали - посљедња је у низу исповијести медијима, оца нападнутог једанаестогодишњака.

Све се дешавало у петак, а дјечак се, у пратњи родитеља, тек данас јавио на љекарски преглед. Прво у Дом здравља Пале, а потом, у послијеподневним сатима, и дежурном хирургу у болницу Србија.

- Пацијент је детаљно прегледан, након прегледа хирург је пацијента вратио на кућно лијечење и констатовао да се ради о контузионим повредама грудног коша или да вам преведем, ради се о једном нагњечењу грудног коша, на који начин су повреде настале не може се јасно рећи, али може бити усљед неког ударца или пада на грудни кош - нагласио је Далибор Бошковић, портпарол болнице "Србија". 

Менаџмент реагује – саопштењем за јавност. Уз кратак резиме двогодишњег "учинка" на побољшању дисциплине, директор школе Сања Марковић демантује да су игнорисали насиље над учеником.

- Информишемо Вас да је школа упозната са односним случајем, те да он није ни близу онакав како се на друштвеним мрежама и у медијима приказује. Такође вас молим да сваку информацију коју дајете у етер прво провјерите у управи школе, како криве информације не би штетиле најбољем интересу дјетета и угледу школе - нагласила је  Сања Марковић.

У школи пред нашу камеру нису хтјели. Отац дјечака, такође. У телефонском разговору рекао нам је да је хтио "случај мирно да ријеши са директорицом". Случај истражује полиција. 

- Полиција на основу навода који су се појавили у медијима врши сада тренутно провјерее на терену и предузима све законом прописане мјере и радње - рекла је портпаролка ПУ Источно Сарајево Весне Стокановић.

Шта се тачно дешавало у дворишту школе, а шта је "крива информација", и зашто је све "публиковано" са петодневним закашњењем, полиција утврђује на основу медијских натписа, јер о насртају на дјечака нису је обавијестили ни школа, нити здравствена установа у којој је први преглед урађен, као ни родитељи, а према закону, били су обавезни.