X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/02/2020 |  18:25 ⇒ 18:34 | Извор: Независне

Рониоци у Сави пронашли возило с тијелом једне особе

Федерална управа цивилне заштите одазвала се захтјеву КУЦЗ Посавског кантона за ангажовање тимова ФУЦЗ и јутрос упутила припаднике јединице за спасавање под водом с потребном опремом у потрагу за несталом особом за коју се сумња да је властитим возилом упала у ријеку Саву на подручју мјесне заједнице Видовице у општини Орашје.
Полиција Федерације БиХ - Фото: илустрација
Полиција Федерације БиХФото: илустрација

Припадници сектора криминалистичке полиције, Одјела за истраге Орашје претходно су изашли на терен и провјером наведене локације пронашли трагове који су указивали на могућност слијетања наведеног возила у ријеку Саву.

По доласку на одредиште и након прикупљених информација шест ронилаца, припадника јединице за спасавање под водом, заронили су на утврђеној локацији. Иако је видљивост била веома лоша рониоци су одмах након првог зарона пронашли аутомобил који је, уз помоћ тешке машине, извучен из ријеке Саве на обалу. Након што је возило у 17,30 сати извучено из ријеке на обалу, установљено је да се у њему налази тијело једне особе за коју ће истражне радње утврдити да ли се ради о особи за којом се трагало.

Возило је нађено десет метара од обале, на дубини од пет метара и двадесет метара низводно од мјеста гдје је слетило са пута у ријеку Саву, навели су из Федералне управе цивилне заштите.

На терену су, осим припадника ФУЦЗ и ПУ сектора криминалистичке полиције, Одјела за истраге Орашје, били и припадници Полицијске станице Орашје који су обезбјеђивали локацију на којој се одвијала потрага и извлачење возила.