latinica  ћирилица
12/02/2020 |  09:02 ⇒ 10:50 | Аутор: СРНА

Захваљујући Србији у Дрвар враћена нада у боље сутра

Начелница општине Дрвар Душица Рунић у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу поводом 15. фебруара, Дана државности Србије, истакла је да је захваљујући Србији у Дрвар враћана нада у боље сутра.
Вучић у Дрвару - Фото: РТРС
Вучић у ДрваруФото: РТРС

- У наш град вратили сте вјеру у боље сутра и омогућили останак и опстанак на овим просторима. Иако смо територијално раздвојени, на тај важан дан осјећамо дубоку повезаност и нераскидиву везу са матицом Србијом, као дио нечега чему одувијек припадамо. Ваша брига о нама је доказ да нисмо и никада нећемо бити заборављени - поручила је Рунићева.

Она је, у честитки у име грађана Дрвара и у своје лично име, државном врху и грађанима Србије зажељела успјех у даљем развоју Србије.

- Сигурна сам да ће друштвена, економска и политичка стабилност Србије наставити да јача и у будућем периоду, те да ће се сарадња братске нам Српске и Србије наставити, додатно оснажена на опште задовољство српског народа - рекла је Срни Рунићева тим поводом.

Она је указала да је Србија за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата пружила руке Дрварчанима.

- Прије 25 година протјерани смо са својих огњишта. Србија нам је несебично пружила руке. Тај чин спаса и утјехе никада нећемо заборавити, као ни чињеницу да Србија и данас брине о Србима ма гдје год они били - нагласила је Рунићева.

Дан државности Србије је државни празник који се празнује 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сјећања на почетак српске револуције, и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије - Сретењски устав.