latinica  ћирилица
11/02/2020 |  20:17 | Аутор: СРНА

Ердоган: Дамаск ће платити веома високу цијену

Сиријска Влада ће платити веома високу цијену због напада на турске војнике на сјеверозападу Сирије, изјавио је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Он је током говора у Анкари рекао да ће се напади на мете у Сирији наставити, након што је јуче убијено пет турских војника у офанзиви сиријске војске у Идлибу.

Ердоган је напоменуо да Турска предузима неопходне кораке како би одговорила сиријској страни на највишем нивоу.

- Добили су шта су заслужили, нарочито у Идлибу. Али то није довољно. Наставиће се - нагласио је Ердоган.

Ердоган је истакао да ће сиријска војска плаћати све већу цијену што више нападају наше војнике, те да ће сутра са јавношћу подијелити информације о корацима које ће турска војска да предузме, јавио је Би-Би-Си.

Хеликоптер сиријске Владе оборен је раније данас близу села Најраб, југоисточно од Идлиба, а том приликом погинула су оба члана посаде.

Најмање 12 војника и један извођач радова погинули су у артиљеријском нападу снага које се боре на страни сиријског предсједника Башара ел Асада.

Турско Министарство одбране саопштило је да је турска војска на тај напад одговорила гађањем 115 мета које су у власништву сиријске Владе, те да је "неутрализован" 101 сиријски војник.

Сиријска војска касније је коментарисала како Турска ескалира агресивне поступке циљањем насељених подручја, како би помогла терористиа, те да ће сиријске снаге одговорити на нападе турске војске.