latinica  ћирилица
11/02/2020 |  20:01 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Кастин: Гренел је био јасан - тарифе непожељне за економију

Специјални представник америчког предсједника Ричард Гренел јасно је поручио политичким лидерима Београда и Приштине да америчке инвестиције на Космету неће имати пожељну корист за економију уколико остану на снази тарифе Приштине на српске производе, саопштио је данас Гренелов портпарол Дик Кастин.

У одговору за Радио Слободна Европа, који је дао након што је приштински јавни сервис објавио информацију да су САД анулирале милионске пројекте на Косову и Метохији до укидања такса на робу из централне Србије и БиХ, Кастин то није демантовао, али је подсјетио да је Гренел јасно рекао да таксе шаљу грозну поруку приватном сектору.

- Њему /Гренелу/ су бројни власници компанија унутар самопроглашеног Косова, укључујући и неке америчке, рекли да тарифе штете њиховом пословању - рекао је Кастин.

Он је подсјетио и на Гренелов став да ће замјена тарифа за додатне баријере које би назвали реципрочним бити контрапродуктивна за развој послова за младе људе.

Гренелов портпарол је и јуче, такође у одговору за Слободну Европу, навео да Гренел не подржава идеју премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија о увођењу реципрочних мјера Србији.

Приштина је таксе Београду и БиХ увела у децембру 2018. године, наводећи као изговор кампању Београда за повлачење признања самопроглашеног Косова.

Повезане вијести:

РТК: Вашингтон отказује пројекте на КиМ док се такса не укине