latinica  ћирилица
11/02/2020 |  09:33 | Аутор: РТС

Шакота: Морнар у сваком погледу био бољи

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да његов тим у сусрету са Морнаром у Бару није успио да игра онако како су жељели. Он је истакао да је Морнар одиграо добро у одбрани, као и да је добар старт ривала одредио ток меча.

- Честитам противнику који је у сваком погледу био бољи. Ми нисмо успјели да успоставимо игру какву смо жељели и какву можемо и испод коша и на периферији. Наши проблеми се не тичу никога, то је чињеница и са тим треба да се боримо. Тако је то кад играш Евролигу - рекао је Шакота послије меча.

Црвено-бијели су у Бару изгубили са 71:63, што им је седми пораз у АБА лиги.

- Све се некако догађа у лошем моменту, ово је четврта утакмица у седам дана. Очигледно нисмо издржали. Противник је био веома мотивисан и добро је одиграо. Све честитке - додао је тренер Звезде.

Он је истакао да је Морнар одиграо добро у одбрани, као и да је добар старт ривала одредио ток меча.

- Ми смо у посљедњи час остали без јединог плејмејкера, нисмо могли да организујемо нападе и дошло је до конфузије која нас је коштала тог почетног разултата и велике разлике која је одредила ток утакмице и психологију. Почели смо добро у одбрани у другом полувремену, али у нападу нисмо то повезали, па је разлика остала велика. Дошли смо амбицијом да побиједимо и знамо да нам је то била битна утакмица. Ипак смо се на путу до Бара истрошили. Да смо побиједили, били бисмо безбједни, али са три побједе код куће ми смо и теоретски у плеј офу - закључио је Шакота.