latinica  ћирилица
10/02/2020 |  16:15 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Дрвар: Хитно побољшати безбједносну ситуацију у општини

Безбједносна ситуација у општини Дрвар је незадовољавајућа и неопходно је хитно радити на њеном побољшању, оцијењено је данашњем састанку Безбједносног вијећа ове локалне заједнице.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

На састанку је констатовано да је безбједност становника угрожена јер је повећан број пијаних возача, посебно малољетника, као и због учестале употребе оружја.

Повод за састанак је јучерашња саобраћајна несрећа у којој је погинула жена пјешак док је њен малољетни син теже повријеђен, када их је аутомобилом ударио пијани возач, као и недавна експлозија у Дрвару.

Безбједносно вијеће закључило је да је неопходна већа контрола у саобраћају, као и прековременог рада угоститељских објеката на подручју општине, те више пажње обратити на малољетнике који учествују у саобраћају.

- Становници Дрвара се не осјећају сигурно. У посљедње вријеме дешавају се ружне ствари које уносе немир међу Дрварчане - рекла је начелник општине Дрвар Душица Рунић.

На састанку је констатовано да су у протеклих годину дана на територији Дрвара у више наврата пронађена неексплодирана убојна средстава.

Представници Полицијске станице у Дрвару на састанку су рекли да полиција редовно обавља своје дужности, али да постоји проблем јер поједини други органи не раде свој посао.

Представници Дома здравља Дрвар, који су присуствовали састанку, рекли су да су велики проблем у општини и пси луталице, те навели да су у посљедње вријеме имали три случаја уједа паса луталица.

На састанку је било ријечи и о експлозији која се 1. фебруара догодила поред једног девастираног објекта у Дрвару, у којој није било повријеђених.

Из Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона Срни је речено да још траје истрага у вези са овом експлозијом.