X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/02/2020 |  11:36 ⇒ 20:14 | Извор: СРНА

Наредних дана промјенљиво до претежно облачно

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво до претежно облачно вријеме уз сунчане интервале, док се у петак, 14. фебруара, очекује киша, а на планинама снијег.

Сутра ујутру биће претежно облачно, док су у централном појасу и на сјеверозападу могући и сунчани интервали. На западу и сјеверу релативно топло, на истоку свјежије, а у котлинама могућ слаб мраз.

Током дана остаје промјенљиво облачно, пролазно са којом капи кише на западу и југозападу, а затим пљуском или краткотрајном слабом кишом на сјевероистоку, истоку и југу.

Према вечери и у ноћи раслојавање облачности у већини предјела уз суво вријеме. Једино на истоку уз ријеку Дрину могуће по која пахуља на планинама, а краткотрајна киша или ледена киша у котлинама.

Јутарња температура од шест до 11 степени Целзијусових, на планинама и по котлинама на истоку од минус један. Највиша дневна од 10 до 15, на планинама од три степена.

У сриједу, 12. фебруара, јутру претежно облачно у источним и јужним крајевима, са мање облака на сјеверу. Током дана промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде а више облачности биће у јужнијим крајевима, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније послијеподне и предвече на југу Херцеговине постојаће услови за кишу, а током ноћи на четвртак и услова за понеку пахуљу снијега у вишим предјелима на истоку.

Јутарња температура ваздуха од два до шест, на планинама око минус три, на југу око девет степени. Највиша дневна од седам до 12, на планинама од два, на југу око 14 степени Целзијуса.

У четвртак, 13. фебруара, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и углавном суво. На истоку облачно. Током дана постепено смањење облачности уз све дуже сунчане периоде, послијеподне поново облачније посебно у јужној половини земље и на истоку гдје ће постојати услови за по који пљусак или краћи период слабе кише.

Јутарња температура од нула до четири, на планинама од минус три, на југу око девет степени. Највиша дневна од седам до 12, на планинама од два, на југу око 14 степени Целзијусових.

У петак, 14. фебруара, у току ноћи доћи ће до наоблачења са запада. Ујутро с мјестимичном кишом, чешћом од крајњег запада преко југозапада до југа, те на сјеверу.

Током дана пролазно јача киша на западу и сјеверу, а поподне у централном појасу, док се на планинама очекује снијег.

Јутарња температура ваздуха од нула до четири, на планинама од минус три, на југу око девет степени Целзијуса. Највиша дневна температура од четири до девет, на планинама од нула степени Целзијусових.