latinica  ћирилица
09/02/2020 |  13:54 | Аутор: СРНА

У понедјељак облачно и суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно и суво вријеме, са температуром ваздуха на сјеверу до 14 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутру ће преовладавати претежно облачно и суво вријеме, слаб мраз на планинама и висоравнима.

Током дана биће облачно у већини предјела, али топлије, на сјеверу са температуром изнад просјека за ово доба године због фенског ефекта вјетра јужних смјерова.

Током вечери и ноћи очекује се мјестимично разведравање на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар умјерене јачине, појачан средином дана, а касно послије подне у слабљењу, јужних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од нула до шест, на планинама од минус осам степени, а највиша дневна од пет до 11, на планинама од један степен, на сјеверу и до 14 степени Целзијусових.

У уторак, 11. фебруара, јутро ће бити претежно облачно и топлије, посебно на сјеверу. Током дана очекује се промјењиво вријеме уз брзо смјењивање облачности и сунчаних периода, а температура ваздуха ће бити изнад просјека за ово доба године.

На југу Херцеговине биће ведро и сунчано током цијелог дана, док ће на крајњем сјевероистоку постојати услови за слабу краткотрајну кишу средином дана. Највиша дневна температура од осам до 14, на планинама од два степена Целзијусова.

Промјењиво облачно са сунчаним периодима биће и у сриједу, 12. фебруара, а више облачности у јужнијим крајевима. Касније послије подне и предвече на југу Херцеговине постојаће услови за кишу, у ноћи на четвртак и услови за понеку пахуљу снијега у вишим предјелима на истоку. Највиша дневна температура од шест до 11, на планинама од два, на југу око 14 степени.

Претежно облачно и суво биће и у четвртак, 13. фебруара, а током дана услиједиће постепено смањење облачности уз све дуже сунчане периоде. На сјеверу и југу сунчано средином дана и топлије. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, на планинама од два, на југу око 14 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Вишеград и Рудо три, Калиновик и Соколац шест, Сребреница, Фоча и Хан Пијесак седам, Зворник осам, Мркоњић Град и Шипово девет, Сарајево, Бијељина и Билећа 10, Нови Град и Тузла 11, Рибник и Требиње 12, Србац и Мостар 13, Бихаћ 14 и Бањалука најтоплија са 15 степени Целзијусових.