latinica  ћирилица
29/01/2020 |  15:33 | Аутор: СРНА

"Помпеово лицемјерје не изненађује"

Руско Министарство одбране саопштило је да није изненађено лицемјерјем државног секретара САД Мајкла Помпеа који је изразио забринутост због оног што је назвао "офанзивом великих размјера против недужних цивила у Идлибу" коју су извршили Москва и Дамаск.
Министарство одбране Русије (фото: Sputnik/ Наталья Селиверстова) -
Министарство одбране Русије (фото: Sputnik/ Наталья Селиверстова)

Представник руског Министарства Игор Конашенков напоменуо је да амерички Стејт департмент никада није јавно подржао борбу Русије против међународног тероризма.

- Стејт департмент држи лекције и изражава забринутост због наводне патње цивила баш када терористи доживљавају велики пораз и када су сиријски држављани коначно слободни - изјавио је Конашенков.

Он је подсјетио да је Вашингтон прећутно пружао подршку координисаној офанзиви из Идлиба снага које Помпео назива "недужним цивилима".

Конашенков наглашава да су ти "недужни цивили", како их је Помпео назвао, посједовали оружје и артиљерију која припада огранку "Ал каиде" у Сирији терористичкој групи "Џабхат ел нусра", јавила је "Раша тудеј".

Представник руског Министарства каже да је јутрос, након одбрамбене контраофанзиве снага које се боре на страни сиријског предсједника Башара ел Асада у безбједносној зони Идлиб уништено или заплијењено "осам `недужних` тенкова, више од 15 борбених возила, 49 вагона оружја великог калибра, осам возила џихадиста, четири беспилотне летјелице и десетине комада артиљеријског оружја различитог калибра".