latinica  ћирилица
28/01/2020 |  19:44 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Проневјерен новац за изградњу куће за маленог Дејана Зорића

Одбор за изградњу куће за дјечака Дејана Зорића из Доњих Агића код Новог Града, данас је приједорском Тужилаштву поднио кривичну пријаву због сумње да је Младен Каран, садашњи дописник БН телевизије из Приједора, проневјерио око 14.000 марака, намијењених за изградњу куће дјечака којег је оставила мајка. Каран је, како сазнајемо, у јавност пласирао приватни рачун на који су бројни људи, у жељи да помогну, уплаћивали новац.

Тешку судбину дјечака Дејана чије су сузе дирнуле регион, злоупотријебио је новинар и садашњи дописник БН телевизије из Приједора Младен Каран. Чланови Одбора за изградњу куће за Дејана почетком децембра прошле године посумњали су да је Каранов хуманитарни рад, како кажу, све само не хуман јер су открили да је новац трошио у своју корист. Резултат свега је подношење кривичне пријаве против Карана.

- Ми смо принуђени да на овакав начин завршимо један дио ове приче. Оно што ми прије свега хоћемо да истакнемо јесте да ова прича није завршена. Сама изградња куће за малог Дејана Зорића није угрожена, радови су у току - изјавио је члан Одбора за изградњу куће за Дејана Зорића Александар Јанковић.

На захтјев чланова Одбора за изградњу куће за дјечака Дејана, Каран је у претходном периоду са свог приватног рачуна вратио око 36.000 марака. Како незванично сазнајемо, Каран је признао да је остатак новца потрошио на коцку.

- Окружно јавно тужилаштво ће у сарадњи са припадницима, односно са Полицијском управом Приједор, даље предузимати све потребне радње у циљу провјере навода кривичне пријаве и све друго што буде било потребно да у што краћем времену утврдимо чињенично стање и евентуалну одговорност пријављеног - изјавио је главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Младен Митровић.

Док је новинар Младен Каран данас без коментара, Дејанова бака Стана Зорић каже да није ни слутила да ће неко ко је био идејни творац хуманитарне акције на крају преварити бројне људе који су жељели помоћи да Дејан добије кров над главом.

- Он је њега водио највише за свој интерес. Није за Дејанов. Имам жељу, ако је човјек, да тај новац врати том дјетету - поручила је Дејанова бака.

Једанаестогодишњи Дејан, којег је оставила мајка и живи у нехуманим условима, захваљујући добрим људима, и даље сања свој сан.

- Радујем се пуно зато што ми неће бити хладно као и у старој кући, имаћу собу за учење и за игру, као и моји другари у школи - рекао је Дејан.

Без обзира на новонасталу ситуацију и нестанак новца, чланови Одбора настављају изградњу куће за Дејана. Убрзаном акцијом овај дјечак ће, без обзира на нељудске намјере појединих, добити топли дом.