latinica  ћирилица
28/01/2020 |  19:02 ⇒ 19:14 | Аутор: СРНА

Уручене Светосавске награде истакнутим наставницима

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министарка просвјете и културе Српске Наталија Тривић вечерас су у Бањалуци уручили светосавске награде за 24 истакнута просвјетна радника у Српској.
Жељка Цвијановић - уручена награда - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић - уручена наградаФото: РТРС

На свечаности у Дјечијем позоришту Српске светосавске награде за школску 2018/2019. годину уручене су наставницима разредне наставе у Основној школи "Свети Сава" из Билеће Сањи Грубачић, у ОШ "Свети Сава" из Брода Невенки Цвијановић, у ОШ "Бранко Радичевић" из Бањалуке Ирени Милошевић, те наставнику разредне наставе у ОШ "Србија" у Црквини, код Шамца Драшку Симићу.

Светосавске награде, које је Министарство просвјете и културе Републике Српске први пут додјељује, уручене су наставницима разредне наставе у ОШ "Алекса Шантић" из Осмака Снежани Стевић, у ОШ "Доситеј Обрадовић" из Бањалуке Бранки Ловрић Боснић, у ОШ "Свети Сава" из Фоче Ивани Бојанић, у ОШ "Свети Сава" у Новом Граду Милки Личини, те у ОШ "Десанка Максимовић" у Трну, код Лакташа, Жарку Аничићу.

Међу награђенима су наставник разредне наставе у ОШ "Вук Караџић" из Бијељине Зорица Мишура и наставник разредне наставе у ОШ "Петар Кошић" из Приједора Драгана Стојановић.

Добитници награде су и наставник хармонике, солфеђа, теорије музике, камерне музике, хора и оркестра у Основној музичкој школи "Маркос Португал" из Добоја Љубица Тимановић Ролд и професор клавира у Музичкој школи "Владо Милошевић" из Бањалуке Дијана Зрнић.

Награђени су и наставник информатике у ОШ "Десанка Максимовић" из Приједора Слађана Ћопић, наставник српског језика у ОШ "Десанка Максимовић" из Станара Славојка Продановић, наставник ликовне културе у ОШ "Петар Други Петровић Његош" из Билеће Драго Вучић, те наставник математике и информатике у ОШ "Србија" из Црквине код Шамца Радован Витезовић.

Међу награђенима су наставници информатике у ОШ "Свети Сава" из Новог Града Гордана Вујановић, у ОШ "Иван Горан Ковачић" из Мркоњић Града Милош Ненад и у ОШ "Никола Тесла" из Прњавора Бранкица Јокић.

Добитници су и наставник историје у ОШ "Свети Сава" из Фоче Милан Зечевић, наставник енглеског језика у ОШ "Станко Ракита" из Врбање, код Бањалуке, Драженка Митровић, те наставници математике и физике у ОШ "Вук Караџић" из Бијељина Ангелина Ристић и у ОШ "Свети Сава" из Зворника Миладин Миличић.

У име награђених на свечаности је захвалила наставник разредне наставе у бањалучкој ОШ "Бранко Радичевић" Ирена Милошевић, која је рекла да Светосавска награда представља додатни подстрек у раду и захвалила предсједнику Српске Жељки Цвијановић и Министарству просвјете.

- Светосавска награда, као највеће признање у области васпитања и образовања, за нас представља орден просвјетне и етике и жеља је и сан сваког успјешног и честитог просвјетног радника - истакла је Милошевићева.

Она је изразила наду да су награђени допринијели иновативности и креативности, да су у свој рад унијели дозу оригиналности, допринијели унапређењу квалитета и у настави и у ваннаставним активностима.

- Светосавска награда ће нам дати вјетар у леђа да и даље стварамо и будемо још успјешнији - нагласила је Милошевићева.

Министарство просвјете и културе Републике Српске ове године први пут додјељује светосавске награде наставницима за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2018/2019. години.

Покровитељ свечане додјеле светосавских награда је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Повезане вијести:

Тривић: Просвјетни радници граде сигурну будућност Српске