latinica  ћирилица
28/01/2020 |  11:23 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Додик наставио посјету Сјеверној Македонији (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је, у наставку посјете Сјеверној Македонији, обишао насеље Кучевиште-Скопска Црна Гора, гдје га је дочекао предсједник Српског културног, просвјетног и информативног центра Богољуб Нинић.

Након обраћања, Додик и Нинић присуствовали су културно-умјетничком програму у Основној школи "Ћирило и Методије" у Кучевишту.

Фото: РТРС

- Велико је задовољство што сам данас овдје међу својим народом - рекао је Додик.

Обилазећи насеље Кучевиште-Скопска Црна Гора додик је навео да ће се потрудити да током распуста бар 50 дјеце дође из овог мјеста дође у Српску.

Фото: РТРС

- Највећа помоћ је у томе да се дружимо и упознајемо. Помоћи ћемо рад КУД-у, помоћи школи, инфраструктури - навео је Додик и захвалио се на гостопримству које је доживио у овом мјесту.

Раније данас српски члан Предсједништва БиХ разговарао је са бившим предсједником Сјеверне Македоније Ђорђем Ивановом о актуелним дешавањима у региону.

Додик се јуче, првог дана дводневне посјете, састао са предсједником Стевом Пендаровским, а потом му је на Светосавској академији уручено највеће признање српског народа у Сјеверној Македонији - Светосавска повеља.

Фото: РТРС

Светосавска повеља додијељена је Додику за изузетан допринос афирмисању српског националног питања у цијелом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

Одлуку о додјели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији "Светосавска недјеља 2020", на приједлог Српске заједнице у тој земљи.