latinica  ћирилица
28/01/2020 |  10:48 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

"Ескорт 2": Дарко Лакић сумњичи се за два кривична дјела

Полицијска управа Бањалука и Управа за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Добој проводе оперативну акцију "Ескорт 2" која је усмјерена на лишавање слободе групе лица која су чинила кривична дјела организованог криминала на подручју Бањалуке и Добоја.

Слободе је за сада лишено осам лица, а тренутно се врше претреси на шест локација које покривају ПУ Бањалука и ПУ Добој.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени Невена Самарџија, Дарко Лакић, Бојан Ћирић, Срђан Шућур, Александар Штркић, Сара Милојевић, Невен Нешковић, Симеун Пантић.

Ухапшени су осумњичени за више кривичних дјела као што су трговина наркотицима, паљевина аутомобила, изнуде и уцјена.

Незванично сазнајемо да је приликом реализације акције до сада је одузето 1.113 грама непознате бијеле прашкасте материје, одређена количина опојне дроге кокаин, новац у износу од 4.000 марака, три лаптопа, те роковници са евиденцијама лица, бројева и трошкова.

Такође, одузет је оригиналан важећи дупли пасош на име Шућур Срђан, хемијске супстанце и препарати забрањени за употребу, са шприцама и иглама за коришћење. Од свих лица одузети мобилни телефони које користе.

У току саслушање свједока за лица лишена слободе.

Дарко Лакић сумњичи се за сада за два кривична дјела - зеленаштво и изнуда на штету Кукобат Горана и Милоша, што је у претходном временском периоду до 27.1.2020 године на подручју града Бањалуке, давао оштећенима новац на зајам користећи њихово лоше имовинско стање, прибављајући за себе несразмјерну имовинску корист.

Наведено кривично дјело вршио је уз употребу силе и пријетњом чиме су се стекла и обиљежја кривичног дјела- изнуда.