latinica  ћирилица
27/01/2020 |  23:35 ⇒ 28/01/2020 | 10:41 | Аутор: РТРС

БИА ће тражити објашњење: Црна Гора да достави снимке и информације о премлаћивању младића у центру Подгорице

Безбједносно информативна агенција Србије обратиће се званичним захтевом Агенцији за националну безбедност Црне Горе у којем ће тражити све релевантне информације у вези са вечерашњим дивљањем такозваних црногорских патриота који су претукли младића у центру Подгорице и то само зато што је подигао три прста.
БИА (Фото: Новости) -
БИА (Фото: Новости)

Вечерас на тргу у 18 часова ДПС и власт Црне Горе организовали су дочек ватерполиста, ту је било између 6.000 и .7000 хиљада присталица и навијача. Ту је био предсједник Владе Душко Марковић, министар спорта, градоначелник Подгорице, Врло брзо скуп се претворио у шовинистичко дивљање и агресију тако да након скупа, кад су се разилазили, навијачи су дивљали и провоцирали околину, износили погрдне антисрпске и шовинистичке пароле. Један од пролазника на магистрали Будва - Цетиње подигао је три прста у знак револта, након чега је пребијен од стране 15, 20 навијача.

Група момака је потом због револта организовала сачекушу на излазу и каменовали су аутобус тих навијача. Црногорски медији хоће да направе да је тај момак испребијан зато што је каменован аутобус, али то је било обрнуто. Није исти степен угрожености пребијање и каменовање возила - наводи добро обавијештени извор.

Такође, сазнаје се да Веселин Вељовић, директор полиције и Зоран Лазовић, помоћник директора полиције преко својих веза у митрополији црногорско-приморској притискају да Црква осуди каменовање како би пребијање пало у други план.

- Организатори скупа плаћали су од 30 до 50 евра да из целе Црне Горе долазе активисти, али под условом да буде најмање три човека у возилу. Они нису скупили више људи и то их је револтирало и кренули су у агресију - каже извор.

БИА ће упутити захтјев Агенцији за националну безбједност Црне Горе да се достави извјештај са посебним акцентом на пребијање овог младића. Уз све то постоје и снимци који то документују.

Подсјећамо, у току је састанак који је предсједник Србије Александар Вучић хитно сазвао због погоршане ситуације у региону, сазнаје Тањуг.

Састанак се одржава у БИА, а по окончању предсједник Вучић се неће обраћати медијима нити давати изјаве.

Извор: Kurir.rs/Informer.rs