latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:21 ⇒ 19:29 | Аутор: СРНА

Ђурић се нада конкретним рјешењима

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је изразио наду да ће доћи до конкретних рјешења о обнављању жељезничке линије Београд-Приштина.
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић)Фото: ТАНЈУГ

- Са /специјалним изаслаником предсједником САД Ричардом/ Гренелом смо имали састанак о обнављању жељезничког саобраћаја између централне Србије и Космета и надам се да ћемо у предстојећем периоду доћи до конкретних решења, која ће олакшати кретање људи и робе, а привреди и грађанима донијети корист - рекао је он.

Ђурић, који је предводио делегацију Београда у Берлину, у изјави за Тањуг није изнио детаље разговора.

Састанак представника Србије и самопроглашеног Косова о обнављању жељезничке везе Београда и Приштине, на којем су учествовали и представници надлежних ресора и експерти за жељезницу и путеве, одржан је у Берлину, пренијели су београдски медији.

У делегацији самопроглашеног Косова, како су навели медији на албанском, били су директор Одјељења за копнени саобраћај при Министарству за инфраструктуру и саобраћај и Раме Купева, задужена за путну инфраструктуру.

Састанак су иницирали специјални изасланик предсједника САД Ричард Гренел, који је и амбасадор САД у Њемачкој, те предсједник Србије Александар Вучић приликом недавног сусрета у Београду.