latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:29 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Вишковић у Билећи: Влада ће наставити да помаже инфраструктурне пројекте (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Билећи да ће Влада наставити да помаже локалним заједницама да скупа граде инфраструктурне пројекте, отварају нова радна мјеста и производне погоне.
Вишковић у Билећи - Фото: РТРС
Вишковић у БилећиФото: РТРС

На свечаној церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже у Билећи, Вишковић је рекао да је за Владу Републике Српске значајан сваки посао и све што се гради у Српској.

- Нама је значајна и данашња побједа у Билећи, као и инфраструктурна или било која инвестиција широм Српске. Свако ново радно мјесто, инфраструктурни пројекат који ће олакшати живот нашим грађанима широм Републике Српске и унаприједити га је обавеза Владе - рекао је Вишковић.

Фото: СРНА

Вишковић је честитао свим грађанима Билеће и руководству крсну славу општине Светог Саву, са жељом да овај светитељ донесе само успјех, просперитет и добро здравље у наредним годинама.

- Свети Сава, као наш најзначајнији просвјетитељ, обавезује нас да размислимо о нашим поступцима и да се придржавамо онога што је Свети Сава говорио и радио - истакао је Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је у реконструкцију водоводне мреже, као и централне и кишне канализације уложено више од четири милиона марака и тиме ријешен дугогодишњи проблем оборинских вода у Улици краља Александра и дијелу магистралног пута М20.

Он је рекао да је тиме значајно повећан квалитет снабдијевања водом ширег центра града, а урађена је и санација коловоза и тротоара у главној улици, као и дијела магистралног пута у дужини од једног километра.

Алексић је рекао да за завршетак овог пројекта очекује помоћ Владе Републике Српске и захвалио премијеру што је издвојио вријеме да буде гост у Билећи.

Након церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже, одржан је састанак Вишковића и Алексића, те је услиједио славски обред поводом Светог Саве, крсне славе општине.