latinica  ћирилица
27/01/2020 |  12:42 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Други сајам туризма 3. и 4. априла у Бањалуци; Пријављено више од 130 излагача

Други по реду Међународни сајам туризма Бањалука 2020 одржаће се 3. и 4. априла у простору Спортске дворане Центар.
Сајам туризма, Бањалука - Фото: РТРС
Сајам туризма, БањалукаФото: РТРС

- Ова сајамска манифестација прошле године је остварила велики успјех. Био је то прворазредан регионални туристички догађај, који је у свим елементима задовољио стандарде модерне европске туристичке индустрије. Више од 150 излагача, из Босне и Херцеговине, региона, ЕУ, презентовало је своје туристичке потенцијале. Неки од њих су први пут боравили у Бањалуци и нису крили своје задовољство организацијом сајма. Медијску популарност и Међународни сајам туризма БањаЛука 2019, је имао захваљујући и доласку најпопуларнијег глумца на простору Балкана, Милоша Биковића, који је био заштитно лице - истичу из фирме РС Consulting&Trade, која је организатор сајма.

Како истичу, овај други међународни сајам туризма биће још успјешнији, јер већ сада има више од 130 пријављених излагача. Учешће на сајму потврдили су излагачи из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Грчке, Бугарске, Мађарске и Аустрије.

- Очекујемо пријаве из још неколико земаља ЕУ. Поред излагача, посјетиоци ће имати прилику упознати се и са понудама локалних туристичких организација и агенција. Наш циљ је да туристички радници из регије разумију сајам туризма у Бањалуци као један од важнијих догађаја у календарској години, као мјесто окупљања, размјене информација и понуда, те презентације туристичких потенцијала и производа. Мјесто гдје ће остварити своје пословне интересе, а многобројни посјетиоци ће моћи користити велике сајамске попусте на туристичке аранжмане. Многе туристичке дестинације, због недовољне маркетиншке заступљености, нису успјеле привући већи број туриста. Сајам туризма у Бањалуци ће им овај пут дати потребну маркетиншку подршку, као и за класичне туристичке дестинације, које ће многим посјетиоцима, годишњи одмор претворити у фантастично туристичко искуство - кажу из РС Consulting&Trade из Бањалуке.

Пожељели су свим посјетиоцима добродошлицу и позивали све који воле да путују али и оне који се још увијек нису пронашли у туристичком духу, да почетком априла посјете спортску дворану Центар у Бањалуци, јер ће и ове године сајам понудити за сваког по нешто.