latinica  ћирилица
27/01/2020 |  12:10 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима у БиХ ухапшено седам лица

Службеници Граничне полиције ухапсили су седам лица за којима је расписана потјерница или потрага и предали их надлежним судским полицијама, саопштено је из Граничне полиције.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

На граничном прелазу Хум, у суботу, 25. јануара, приликом уласка у БиХ слободе је лишен држављанин Црне Горе чији су иницијали Ћ.К. за којег је граничним провјерама утврђено да је за њим Интерпол Берн расписао потјерницу због кривичног дјела разбојништво.

Истог дана, приликом изласка из БиХ, на прелазу Горица ухапшен је држављанин А.Ћ. за којег је установљено да га потражује Општински суд у Мостару због кривичног дјела тешка крађа.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Каракај 25. јануара слободе је лишен држављанин БиХ Ј.Т. којег потражује Основни суд на Сокоцу због кривичног дјела изазивање опште опасности.

У петак, 24. јануара, на уласку у БиХ на прелазу Рача ухапшен је држављанин Србије Н.В. за којим је Интерпол Загреб расписао потјерницу због кривичног дјела превара.

На прелазу Црвени грм, у надлежности Јединице Граничне полиције Дољани, 24. јануара слободе је лишен држављанин Хрватске Л.Ј. за којим је Полицијска станица Требиње расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

Због расписане потраге Општинског суда у Коњицу за кривично дјело оштећење туђе ствари 24. јануара на граничном прелазу Бијача слободе је лишен држављанин БиХ А.Н.

На изласку из БиХ на прелазу Шамац 24. јануара ухапшен је С.Ј. јер је утврђено да га потражује Општински суд у Ливну због кривичног дјела превара.