latinica  ћирилица
27/01/2020 |  11:40 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Сиднеј: На тениском турниру прикупљен новац за апарат у болници у Требињу

На хуманитарном тениском турниру у Сиднеју прикупљено је 6.000 аустралијских долара за имунохемијски анализатор за Општу болницу у Требињу, саопштено је из Амбасаде БиХ у Аустралији.
Амбасада БиХ у Аустралији (фото:bhdijaspora.net) -
Амбасада БиХ у Аустралији (фото:bhdijaspora.net)

Очекује се да ће током седмице бити окчане све формалности и да ће новац бити уплаћен на рачун ове болнице, наводи се у саопштењу.

У Сиднеју је, у организацији добротворне организације "Нест" одржан осми аматерски хуманитарни тениски турнир "Аустралијен клосид" са којег је велики дио прихода намијењен за набавку имунохемијског анализатора са комплетима маркера за кардио, тумор, дијабетес, хормоне и друго.

Највише средстава прикупљено је продајом спортске меморабилије, дресова најбољих тенисера БиХ и Србије.

Тако је на аукцији дрес најбољег српског тенисера Новака Ђоковића купљен за 5.000 долара, а дрес најбољег тенисера из БиХ Дамира Џумхура за 1.500 долара.

Дио прикупљеног новца биће уплаћен за пожарима погођена подручја на југу Аустралије.

Амбасадор БиХ у Аустралији Мирза Хајрић, који је присуствовао дводневном такмичењу и дружењу, захвалио је организаторима турнира и водећим људима организације "Нест" Жељку и Пави Гојковић, учесницима турнира, као и посјетиоцима који су показали хуманост и учествовали у прикупљању средстава.

Турниру је присуствовао и бивши фудбалер "Црвене звезде" Милош Нинковић који је сада звијезда Фудбалског клуба "Сиднеј" и проглашен је за најбољег играча аустралијске прве лиге.