latinica  ћирилица
27/01/2020 |  10:41 | Аутор: СРНА

Насљеђе Светог Саве - непроцјењиво

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је ученицима, руководствима и особљу у школама у Републици Српској школску славу Светог Саву, поручивши да насљеђе првог српског учитеља има непроцјењиву вриједност која се вијековима потврђује сваким новим даном.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

- Његова дјела јасан су путоказ који треба да слиједимо јер нам освјетљавају пут знања, љубави и праведности. У потпуности нас и данас задивљује чистота његове просвјетитељске мисли и дјела и истовремено обавезује да стремимо ка најбољем - наведено је у честитки министарке Тривић.

Тривићева је навела да радује што је успостављена Светосавска награда као знак захвалности ресорног министарства и друштва за улогу просвјетних радника у васпитању и образовању дјеце.

- Жеља нам је да оснажимо углед просвјетних радника и укажемо на просвјетитељску улогу учитеља и наставника који свој посао раде уз много љубави, стрпљења и разумијевања. Позивам вас да заједно дјелујемо у светосавском духу. Његујте добро у свакоме од вас и не заборавите да заједно можемо много више и много боље - поручила је Тривићева.

Савиндан се обиљежава у свим школама у Републици Српској као школска слава.