latinica  ћирилица
27/01/2020 |  09:25 | Аутор: РТРС

Селак: Расте подршка посланицима, искључења су нелегална

Народни посланик и предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак каже да је још увијек члан Социјалистичке партије, све док на жалбу не огдовори статутарна комисија. Селак је још једном позвао на јединство у партији и на спречавање самовоље једног човјека, који због личних интереса покушава да поцијепа партију. 
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Хвала свим социјалистима од Требиња до Новог Града на великој подршци коју добијамо из минута у минут. Наши чланови, међу којима су и оснивачи Социјалистичке партије, нису нам дали да одустанемо. Много људи вјерује у ово што радимо и сваки прави Социјалиста је против приватизације партије и окретања леђа бази и грађанима. Сједница Главног одбора је сазвана нелегално. Није чак ни усвојен дневни ред на сједници Извршног одбора. Такође, само 15 руку се дигло за искључење и то довољно говори. Предсједник Ђокић се у страху послужио обманама и фалсификатима, али то је увијек кратког даха. Врло брзо ћемо видјети стварну слику. Нас 5 посланика смо јединствени и сложни да наставимо започето а ускоро ће нам се придружити и шести – истакао је Селак. 

Јуче је у Добоју одржана сједница Главног одбора СП на коме је потврђена ранија одлука предсједника партије да искључи шефа клуба посланика Максима Скока, народног посланика и предсједника ГрО Бањалука Горана Селака и члана ИО и ГО СП, те предсједника регије Крајина Миленка Савановића, због чињенице да су посланици у НСРС од премијера Радована Вишковића тражили смјену министра Ђокића због бројних афера и чињенице да је због једне од афера тренутно под истрагом републичких институција.