latinica  ћирилица
26/01/2020 |  15:42 | Аутор: СРНА

Вишковић: Мисија Светог Саве да буде путоказ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу Светог Саву чија просвјетитељска мисија, како је навео, треба да буде путоказ и подсјетник на значај и важност образовања, али и чувања српског идентитета и традиције.
Радован Вишковић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Радован Вишковић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Вишковић је изразио поштовање према просвјетним радницима за њихов предан рад у области образовања и васпитања, а ученицима је пожелио пуно успјеха у стицању нових знање као важног ресурса за бољу будућност.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, свим ученицима, просвјетним радницима и запосленима у области просвјете и образовања, честитам школску славу Светог Саву - поручио је премијер Вишковић.

Вишковић је поручио да се обиљежавајући Савиндан његује сјећање на првог српског архиепископа, светитеља и просвјетитеља и његова дјела која је оставио у насљеђе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

- Уз увјерење да ће Влада Републике Српске наставити да пружа подршку у модернизацији и унапређењу образовног систем како би будуће генерације имале што квалитетније услове за школовање, срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки Вишковића.