latinica  ћирилица
26/01/2020 |  10:02 | Аутор: СРНА

Свечана додјела Светосавских награда у уторак

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић најавила је да ће у уторак, 28. јануара, у Бањалуци бити додијељене Светоставске награде за 24 наставника и учитеља који су остварили изузетне резултате у прошлој школској години.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

Тривићева је изјавила да се Светосавска награда додјељује у облику повеље и новчане награде, те је изразила увјерење да ће подстакнути многе учитеље и наставнике да буду још посвећенији, иновативнији и креативнији у свом раду с циљем развоја и унапређења образовног система.

- Овом наградом жељели смо да укажемо на просвјетитељску улогу учитеља и наставника који свој посао раде уз много љубави, стрпљења и разумијевања - рекла је Тривићева.

Она је указала на пресудну улогу наставника у раду с дјецом, да се изузетно цијени његов уложени труд и посвећеност, те да је побољшање њиховог положаја приоритет ресорног министартва.

- Свака школа имала је прилику да предложи кандидата за Светосавску награду, као и струковна удружења, а комисија је изабрала 24 који су остварили изузетне резултате у прошлој школској години - рекла је Тривићева.

Тривићева је напоменула да је комисија бодовала успјех њихових ученика на такмичењима, иновативност и креативност у раду наставника, примјену разноврсних и савремених иновативних метода и технологија у васпитно-образовном раду и допринос наставника унапређивању квалитета рада установе у настави и ваннаставним активностима.

Свечана додјела награда биће уприличена у 18.00 часова у Дјечијем позоришту Републике Српске у организцији Министарства просвјете и културе и под покровитељством предсједнице Републике Српске. Додјелу награда можете гледати на програму Радио-телевизије Републике Српске.