latinica  ћирилица
25/01/2020 |  22:14 ⇒ 22:40 | Аутор: Б92

Партизан убједљив против Задра (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана убједљиво су побиједили Задар резултатом 87:60 у утакмици 17. кола регионалне АБА лиге.

Прву четвртину обиљежио је веома мали број постигнутих поена и, логично, велики број промашаја на обје стране.

Партизан је из игре шутирао 3 од 17, док је Задар погодио три шута из 13 покушаја. Ове двије екипе су комбиновано упутиле чак 17 шутева за три поена, притом нису постигле нити једну тројку.

Задар се нешто боље снашао у тој ситуацију и са 13:12 добио први квартал. Друга четвртина је почела промашајем Бирчевића за три поена.

Захваљујући Јарамазу и Мекадуу, црно-бијели су одиграли доста боље у овом дијелу сусрета. Видјели смо неколико тројки црно-бијелих, док је Задар и даље промашивао.

Пошто су играли веома добро и енергија је сваким нападом расла, Партизан је убрзо стигао до 14 поена предности и мирно завршио прво полувријеме.

У наставку, гледали смо врло изједначену утакмицу. Стефан Фундић је дао све од себе у том трећем кварталу у ком су обје екипе постигле по 18 поена.

Оно што је било евидентно је то да је Фундић имао велику серију од 12 узастопних поена, а у чак два узастопна посједа је Партизану узео скок у нападу.

Црно-бијели су успјшено одржавали високу предност и без притиска ушли у посљедњу дионицу.

Задар је, с друге стране, наставио да промашује и у једном моменту шутирао тројке 0/24, да би то поправио Домагој Вуковић који је у посљедњем минуту убацио прву тројку за госте из 25 покушаја.

Црно-бијели су успјешно завршили 17. коло уписавши 14. тријумф у сезони, а осми у низу у овогодишњем издању АБА лиге. Најефикаснији појединац, био је Стефан Фундић са 19 поена и 6 скокова, док је Вуковић имао 13.

На другој страни, по 13 постигли су Јарамаз и Мекаду, 12 је имао Трифуновић, а 10 Величковић.