latinica  ћирилица
25/01/2020 |  11:59 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Мјештани Бруснице у Броду и општина заједно у релизацији пројеката

Мјештани Бруснице у Броду већ неколико година саморганизовано прикупљају средства за изградњу инфтарстуктуре и објеката. У томе им помаже општина, средствима из буџета којима заједно граде путеве, обнављају вјерске објекте.

Најновија активност мјештана Бруснице је асфалтирање главног сеоског макадамског пута.

Закључили су са општином уговор, а радови би, према договору, требало да почну првих дана нове грађевинске сезоне.

- Ми смо прикупили средства како кажу код нас марка на марку. Имамо негдје за око 600 метара пута, општина нам даје пола ми смо пола, са великим задовољством ће у априлу да крену радови - прича мјештанин Милан Видић.

Додаје да су имали још акција, али да им је најважнији Сватосавски дом који је направљен средствима мјештана и донатора.

Општина ће након изградње асфалтног пута у Винској и Врелима Доњим и Горњим, помоћи Брусничанима да заврше асфалтирање главног пута.

- Вриједност радова је 50 хиљада марака. Пола су сакупили ови вриједни мјештани - каже начелник Брода Илија Јовичић.

За новоизграђени Светосавски дом, ови вриједни мјештани прикупили су 35 хиљада марака, а са 30 хиљада су реконструисали капелу, саграђену давне 1936. године.

Мислими смо да урадимо кров, што је најбитније, а онда једно па другио и тако смо реновирали дефинитивно, чак је добио и плочице за под - наводи Јово Радовановић.

Не само то, оградили су простор око Српске православне црке и обновили њену унутрашњост.

Неће се, кажу ту зауставити.

Након малог предаха од ових акција, у које су за кратко вријеме уложили више од 100 хиљада марака, започеће и прикупљање средстава за асфалтирање преосталих макадамских путева.