latinica  ћирилица
25/01/2020 |  10:27 | Аутор: СРНА

Додик упутио телеграм саучешћа Ердогану

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану поводом снажног земљотреса на истоку ове земље у којем је погинуло најмање 20 људи.
Милорад Додик (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Милорад Додик (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

- Са великим жаљењем и тугом примили смо вијест о земљотресу који је погодио Вашу земљу, а у којем је страдао велики број људи. Молим Вас да породицама погинулих пренесете изразе искреног саучешћа, а повријеђеним жеље за што бржи опоравак - навео је Додик у телеграму саучешћа.

Он је изразио наду да ће посљедице ове природне непогоде бити брзо саниране, али да оно што остаје трајна и тужна посљедица јесу изгубљени људски животи који се никада не могу надокнадити, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Најмање 20 људи погинуло је у снажном земљотресу, јачине 6,9 степени по Рихтеру, који је погодио исток Турске, док је више од 1.000 повријеђено.

Земљотрес се догодио синоћ у 20.55 часова по локалном времену код града Сивриџе, у провинцији Елазиг, а потом је услиједило око 200 накнадних потреса.