latinica  ћирилица
24/01/2020 |  10:05 | Аутор: СРНА

Глигић: Усвајањем привременог финансирања општина би изашла из колапса

Начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић рекао је Срни да би евентуалним усвајањем одлуке о привременом финансирању, која је на дневном реду за данас заказане сједнице Општинског вијећа, ова општина изашла из колапса.
Грахово (Фото: mapio.net) -
Грахово (Фото: mapio.net)

Глигић је навео да Општинско вијеће, одбијањем да усвоји буџет за ову годину, директно оспорава рад начелника општине.

- На сједници општинског Вијећа крајем децембра као начелник сам демонстративно напустио сједницу и нисам дао позитивно мишљење на амандмане јер сам видио да се кроз усвајање буџета и предложене амандмане плаћају руке одборницима ХДЗ-а - рекао је Глигић.

Он је додао да Општинско вијеће Босанског Грахова хоће да буде и предлагач и усвајач буџета који је за ову годину предложен у износу од 2.338.000 КМ.

- Општинско вијеће не само да није усвојило буџет за ову годину него је срушило и одлуку о привременом финансирању. Сва тренутна ситуација је довела до тоталне блокаде општине - истакао је Глигић.

Према његовим ријечима, сједница Општинског вијећа Босанског Грахова, на чијем дневном реду је био буџет, одржана је 30. децембра прошле године, док је на ванредној сједници 13. јануара на дневном реду било привремено финансирање, али није дошло до позитивне одлуке.