latinica  ћирилица
23/01/2020 |  09:38 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

Влада Српске о електроенергетском билансу

Влада Републике Српске разматраће данас овогодишњи електроенергетски биланс Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Биће разматран и приједлог Владе за Програм рада Народне скупштине Републике Српске за 2020. годину, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада ће разматрати приједлоге одлука о висини основица за обрачун примања за 2020. годину предвиђених Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата, те мјесечног борачког додатка за 2019. и 2020. годину.

Министри ће разматрати приједлоге одлука о утврђивању основице и коефицијента висине исплате мјесечних примања за 2020. годину предвиђених Законом о заштити цивилних жртава рата, те о одобрењу пласмана средстава за унапређење материјалног положаја бораца са навршених 65 година живота кроз мјесечно новчано примање.

На дневном реду је и информација о одржавању четвртог састанка Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ са приједлогом закључка.

Биће разматран и извјештај о спровођењу активности у вези са пружањем бесплатне стручне правне помоћи избјеглим и расељеним лицима која полажу право на имовину на територији Федерације БиХ у току 2019. године, са приједлогом закључка.