X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:28 | Извор: РТС

Евролига поново казнила Звезду

Дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан казнио је српског и регионалног шампиона Црвену звезду са 38.000 евра због дешавања и недоличног понашања навијача на мечу са берлинском Албом у Штарк арени.
Ц.Звезда (Фото:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto) -
Ц.Звезда (Фото:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Евролига је изрекла нову казну због неспортског и изузетно неодговорног понашања дијела публике и појединаца током и након утакмице 20. кола.

- Казна коју је изрекао дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан односи се на два тешка прекршаја према дисциплинском правилнику тог такмицења, а то су (поновно) пљување судије и бацање тврдих предмета у терен током и након утакмице. Због пљувања једног од судија по изласку са терена, као и чињенице да је и овај прекршај поновљен (клуб је у сезони 2016/2017 кажњен са 15.000 евра за идентицан прекршај, као и ове сезоне са 30.001 евра након утакмице са Басконијом) - клуб се овога пута кажњава сумом од 35.000 евра. Због убацивања пакле цигарета, два упаљача и кованице током паузе између треће и четврте четвртине, такође и након утакмице, као и чињенице да се овај прекршај понавља, клуб се кажњава сумом од 3.000 евра - саопштила је Звезда.

Додаје се да су то "минималне могуће казне за овакве врсте (поновљених) тешких прекршаја (највећа предвиђена новчана казна је 280.000 евра), пошто би у случају понављања истог прекршаја, свака наредна казна била дуплирана."

- Клуб уз то може бити додатно кажњен одузимањем бодова, играњем пред празним трибинама, па чак и привременом суспензијом из такмичења! Сва лица која су извршила ове прекршаје, бацали предмете и пљували судије током утакмице са Албом су идентификовани, приведени и процесуирана у складу са законом Републике Србије - наводи КК Црвена Звезда.

- Црвена звезда још једном подсјећа да је због неспортског понашања појединаца који се упорно и изнова оглушавају о апеле клуба, до сада у претходних неколико сезона платио на име казни суму од преко 220 хиљада евра. Овако велике казне и могућност да се у случају било каквог наредног прекршаја оне увећају, већ озбиљно утичу на финансијско стање и стабилност КК Црвена звезда - истиче овај клуб.

Црвене звезда подсјећа и да награда за побједу на утакмици Евролиге износи 37.000 евра.

- КК Црвена Звезда је на терену ове сезоне изборио већ девет побједа. Међутим, новчане казне које ће клуб платити практично на половини евролигашке сезоне, већ сада достиже суму од скоро 80.000 евра. Зато клуб још једном апелује на све који долазе да бодре наш клуб на утакмицама Евролиге и АБА лиге, да се понашају спортски, да не бацају предмете у терен, да не нападају службена лица, да се придржавају свих инструкција клуба о фер и спортској атмосфери на трибинама, јер се у супротном КК Црвена звезда доводи у немогућ положај да игра елитно такмичење само како би платио казне неодговорних појединаца - закључује се у саопштењу КК Црвена звезда.