latinica  ћирилица
22/01/2020 |  13:42 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У четвртак сунчано и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно сунчано и топлије, уз малу облачност и највишу дневну температуру ваздуха од пет до 10, на југу до 13 степени Целзијусових.

Јутро ће бити хладно и претежно ведро, у Сарајевско-романијској регији умјерено облачно, док ће по котлинама и ријечним долинама бити магле.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до минус један, на планинама и висоравнима око минус осам, а на југу Херцеговине око три степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће слаб вјетар, источног и сјевероисточног смјера, док ће у Херцеговини бити умјерене буре.

Температура ваздуха измјерена данас у 13.00 часова: Рудо минус три, Соколац и Фоча минус један, Добој, Бугојно, Сарајево и Зеница један, Сребреница и Бјелашница два, Мркоњић Град и Јајце три, Приједор, Иван седло и Бијељина четири, Гацко, Тузла и Бихаћ пет, Зворник, Хан Пијесак и Невесиње шест, Бањалука седам, Билећа и Калиновик осам, те Мостар 10 и Требиње 11 степени Целзијусових.