latinica  ћирилица
20/01/2020 |  08:48 ⇒ 11:10 | Аутор: СРНА

Лукач: Ћулум најбољи избор, очекујем бољу сарадњу са СИПА

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да очекује да ће Дарко Ћулум бити што прије изабран за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, оцијенивши да је он најбољи избор.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

- Ријеч је о кадру са највећим искуством и богатом полицијском каријером. Након избора Ћулума, очекујем много бољу сарадњу између МУП-а Републике Српске и Сипе, а самим тим и више заједничких акција с циљем безбједности наших грађана која у претходном периоду није била на највишем нивоу - рекао је Лукач за Глас Српске.

Након истека мандата Перици Станићу и његовом повратку у МУП Републике Српске, министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић предложио је Ћулума за новог директора Сипе.

Радончић је рекао да је ставио ван снаге приједлог бившег министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да за директора Сипе буде изабран Станић, те након консултација са парламентарном већином донио одлуку да предложи Ћулума чије је именовање у процедури.

Станић посљедњих мјесец дана обавља функцију савјетника директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума, а од када је напустио Сипу том агенцијом руководи замјеник директора Ђуро Кнежевић.