latinica  ћирилица
19/01/2020 |  16:31 ⇒ 16:56 | Аутор: СРНА

На Јахорини обиљежен Свјетски дан снијега

Свјетски дан снијега на Јахорини је обиљежен такмичењем у велеслалому више од 100 основаца са подручја града Источно Сарајево.
Обиљежен Свјетски дан снијега, Јахорина - Фото: СРНА
Обиљежен Свјетски дан снијега, ЈахоринаФото: СРНА

Прво мјесто и награду ски-кацигу освојила је Катарина Шаренац, друго мјесто Вук Бјелица, док је трећи био Марко Бакмаз.

Игор Гордић из Олимпијског центра рекао је новинарима да Свјетски дан снијега обиљежавају трећу годину, а да се то данас чини у 45 земаља на 363 регистроване локације, од којих је једна и Јахорина.

Гордић је навео да је ски-кацига симболична награда јер тиме желе да скрену пажњу свим скијашима и бордерима да је сигурност на првом мјесту.

Према његовим ријечима, за најмлађе је данас омогућен попуст на ски-карте од 50 одсто, док ће попуст на све ски-карте од 20 одсто важити од сутра до петка, 24. јануара, а од 30 одсто од 27. до 31. јануара.

Гордић је навео да ће 25. јануара у 14.00 часова бити одржана друга Апрес ски-журка са "Амадеус бендом", након које ће услиједити Ски-демо шоу.

Он је подсјетио да је Олимпијски центар "Јахорина" 4. децембра први пустио у рад скијалиште и да су забиљежили више од 650.000 зимских вожњи, као и повећање броја скијаша и промета за 50 одсто.

- Захваљујући вјештачком осњежавању и одличном планирању менаџмента Олимпијског центра, тенденција је да ова сезона постигне најсјајније резултате и премаши све рекорде - нагласио је Гордић.

Учесник трке Вера Петковић из Основне школе "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева рекла је да већ пет година скија и да је данас ту пуно њених другара, јер воле Јахорину.