latinica  ћирилица
19/01/2020 |  08:58 ⇒ 08:58 | Аутор: РТС

Мекгрегор се вратио спектакуларним нокаутом за 40 секунди (ВИДЕО)

Конор Мекгрегор вратио се у ринг након 15 мјесеци паузе и остварио импресивну побједу у својој првој борби.
Конор Мекгрегор - Фото: nezavisne novine
Конор МекгрегорФото: nezavisne novine

Ирски ММА борац је у главном мечу турнира УФЦ 246 у Лас Вегасу нокаутирао Американца Доналда Серонеа за само 40 секунди.

Мекгрегор, који се није борио од чувеног пораза од Хабиба Нурмагомедова у октобру 2018. године, стрпљиво је чекао повратак и потрудио се да буде у великом стилу.

У "граду гријеха" је од прве секунде показао легендарном "каубоју" шта га чека и било је само питање тренутка када ће се нокаут догодити.

Почео је карактеристичним ударцем лијевом руком који је уздрмао ривала, након још неколико добро пласираних погодака, услиједио је невјероватан хај-кик лијевом ногом у главу.

Сероне је остао на ногама, али је било јасно да је меч завршен и судија је након неколико секунди и серије завршних удараца означио крај борбе.

- Исписао сам историју. Побијеђивао сам у три категорије. Много сам поносан на то. Навијачи су били феноменални. Знао сам да Сероне не очекује напад одмах на почетку борбе. Уписао сам своје име у историју. Прославићу побједу и вратити се у дворану - изјавио је Мекгрегор, који је послије појаса у лакој и полулакој категорији, дошао до титуле у велтер категорији.

Ово му је био 22. тријумф у професионалној категорији и нада се да ће ускоро добити реванш против момка из Дагестана, који претходно треба да се бори са Тонијем Фергусоном 18. априла.

- Није тајна да Конор жуди за реваншом са Хабибом. Ако побједи овог викенда, добиће прилику за борбу за титулу. Биће то нови рекорд продаје плаћених преноса – то ће бити највећи шоу у историји УФЦ - рекао је прије неколико дана први човек те организације Дана Вајт.