latinica  ћирилица
15/01/2020 |  20:46 ⇒ 20:51 | Аутор: Б92

Партизан убједљиво тријумфовао у Тренту (ФОТО)

Кошаркаши Партизана забиљежили су убједљиву побједу у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа.
Кошаркаши Партизана (фото: twitter.com/PartizanBC) -
Кошаркаши Партизана (фото: twitter.com/PartizanBC)

Изабраници тренера Андрее Тринкијерија су на гостовању у Тренту савладали истоимену екипу резултатом 83:58.

Српском тиму је ово друга побједа у овој фази такмичења, пошто је у првом колу савладан Виртус из Болоње.

Партизан је доминирао током цијелог тока меча, у раној фази је стекао двоцифрену предност и до краја утакмице није дозвољавао противнику да се приближи.

Гостујући састав је одлично припремио утакмицу, на почетку дуела је користио своје предности и рупе у одбрани италијанског тима, што је као резултат донијело вођство од 24:12 послије првог квартала.

Уз то, у дефанзиви је Тринкијеријева екипа имала праве реакције у правим тренуцима, осим само на старту меча, када су играчи Трента успјели да ухвате неколико скокова у нападу.

До полувремена је Партизан само подизао предност и на велики одмор је отишао са вишком од 19 поена, захваљујући сјајним процентима шута, свега три промашаја за два и чак осам погодака за три поена.

У трећој дионици је ритам био знатно спорији, Тренто је покушао да уведе Партизан у свој начин игре, али је све то било безуспјешно, пошто је Тринкијеријева екипа увек налазила рјешење за све замисли противника.

Посљедњи квартал је протекао у опуштеном ритму, играчи Партизана су летјели по терену, а прилику да дебитује је добио и Џејмс Мекаду, који је већ у првом нападу у "црно-бијелом" дресу постигао кош уз фаул противника.

Свих 12 играча Партизана се уписало у стријелце, а у тиму није било Жаниса Пејнерса, који је изгубио мјесто у великој конкуренцији и Реџија Рединга, због здравствених проблема.

Шансу је добио Урош Трифуновић и за 19 минута проведених на терену је оставио сасвим солидан утисак, са 9 поена и по скоком и украденом лоптом.

Најефикаснији у тиму Партизана су били Раде Загорац и Маркус Пејџ са по 11 поена, све у првом полувремену, а уз Трифуновића по 9 поена су убацили Огњен Јарамаз, Никола Јанковић (уз 9 скокова) и Рашон Томас.

Близу двоцифреног учинка је био и Стефан Бирчевић са 8 поена, а Мекаду је за нешто више од 7 минута проведених на паркету уписао 4 поена, по скок, асистенцију и блокаду.

На другој страни је бољи од осталих био Џејмс Бекмон са 12 поена, а Арон Крафт и Фабио Мјан су додали по 10.

Право стање ствари на терену описује и укупан индекс корисности екипа, Партизан је сакупио 109 поена, а екипа Трента свега 41.